Een goed en volledig LinkedIn-profiel: een must voor iedereen. Simpel gezegd is dit namelijk je openbare, online cv. Door middel van LinkedIn ben je vindbaar voor potentiële werkgevers en vinden recruiters, wanneer je een goed LinkedIn-profiel hebt, jou voor die droombaan in plaats van andersom.
Op je LinkedIn-profiel kun je veel informatie over jezelf kwijt. Over je opleidingen, je werkervaringen, je competenties etc. Vul altijd alle relevante informatie in. Een gedeeltelijk ingevuld profiel komt namelijk best slordig over en is daardoor gelijk minder interessant voor bezoekers, waaronder potentiële werkgevers. Zaken die voor jou wellicht vanzelfsprekend of irrelevant zijn (Excel vaardigheden, cursus online marketing, onderzoek als hobby o.i.d.), zeggen wel veel over bepaalde kwaliteiten die je hebt. Wanneer je naar je profiel gaat, kun je met behulp van de buttons die je ziet bovenaan jouw pagina de lege velden in jouw profiel zo compleet mogelijk maken. Verder mag een passende foto natuurlijk ook niet ontbreken bij een volledig LinkedIn-profiel. De eerste indruk van recruiters wordt namelijk voor een groot deel ook beïnvloedt door jouw profielfoto. Zorg er dus voor dat je wel een professioneel ogende profielfoto hebt.
Jouw Linkedin-profiel is met name een zakelijke opsomming van je ervaringen, opleiding(en) en kwaliteiten. Hele belangrijke informatie, maar niet veel zeggend over jou als persoon. Door een samenvatting te schrijven in jouw profiel kun je een persoonlijke touch toevoegen. Je wilt natuurlijk ook de gunfactor krijgen, en deze creëer je met de samenvatting. Vertel in jouw samenvatting wat je ambities zijn als je denkt dat jouw profiel voornamelijk vertegenwoordigt waar je bent geweest, en niet waar je naartoe wilt. Een samenvatting in jouw LinkedIn-profiel geeft je de mogelijkheid om je bezoekers kennis te laten maken met de persoon achter het profiel. Gebruik deze kans!
Naast je werkervaringen & opleidingen heeft LinkedIn ook de mogelijkheid om competenties op je profiel toe te voegen. Iets onder je ‘opleiding’ kun je de mogelijkheid vinden om vaardigheden in te vullen. Werkgevers zijn net zo hard op zoek naar competenties als naar personen. Door middel van vaardigheden kun je goed laten zien wie je bent en waar je goed in bent. Een essentieel onderdeel bij netwerken natuurlijk. Hierbij is het wel van belang dat je oprecht en redelijk bent. Licht voornamelijk de vaardigheden toe die je echt onderscheiden. Mis je bijvoorbeeld een vaardigheid die belangrijk is voor een baan die je zoekt? Gebruik dan jouw samenvatting om competenties toe te lichten waar je je nog in wilt ontwikkelen.
Door jouw LinkedIn-profiel volledig in te vullen, vergroot je jouw vindbaarheid. Zo zorg je er namelijk voor dat jouw profiel meer trefwoorden heeft waarop je gevonden kunt worden. Wanneer je je vaardigheden invult, zie je ook suggesties voor trefwoorden die populair zijn onder recruiters. Dus als je op zoek bent naar een nieuwe baan en je de concurrentie voor wilt blijven, dan is dit een makkelijk hulpmiddel.
Weten waar je goed in bent is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Echter is het nog beter als andere dit kunnen bevestigen. LinkedIn biedt hier ook een mogelijkheid voor: collega’s of medestudenten bijvoorbeeld, kunnen jouw kwaliteiten bevestigen. Deze aanbevelingen kun je echter alleen ontvangen van eerstegraads connecties; nog een reden om te connecten met studiegenoten, collega’s en ex-collega’s. Wees je er wel van bewust dat niet iedereen er aan zal denken om een aanbeveling te geven, hoezeer diegene misschien ook vindt dat je ze verdient. Durf daar dan ook om te vragen. LinkedIn biedt je de mogelijkheid om bij jouw vaardigheden mensen uit te nodigen om een aanbeveling te geven.
Wil je een nieuwe baan maar staat er geen vacature voor je tussen? Schrijf je dan in voor onze job-alert. Zo word je direct op de hoogte gebracht wanneer er een nieuwe vacature beschikbaar is.
Niet de uitdaging gevonden waar je naar zocht? Upload dan je cv via de onderstaande knop. Wanneer er een passende vacature binnenkomt zullen we direct contact met je opnemen.