Oris Flex: Detacheerder in Telecom, Energie, en Infrastructuur of toch een innovatief uitzendbureau?

, geplaatst door Mats Diehl
We helpen jou aan die dijk van een baan
Algemeen

Wij van Oris krijgen nog vaak genoeg de vraag wat wij nou precies zijn: een detacheerder of een uitzendbureau. Het onderscheid tussen detacheringsbureaus en uitzendbureaus is cruciaal in de wereld van arbeidsbemiddeling. In deze blog geven we niet alleen een helder beeld van dit verschil, maar geven wij ook aan waarom Oris een detacheringsbureau is en geen uitzendbureau.


Oris Flex: Detacheerder in cruciale sectoren

In het dynamische landschap van arbeidsbemiddeling speelt Oris een leidende rol, met een scherpe focus op de cruciale sectoren van Telecom, Energie en Infrastructuur. Als gespecialiseerde detacheerder zijn wij toegewijd aan het inzetten van onze expertise om hoogwaardige oplossingen te bieden aan bedrijven binnen deze vitale branches.

Maar waarom zijn wij specifiek een detacheerder? Dat is een vraag die we vaak ontvangen. Om hier meer duidelijkheid over te verschaffen, nemen we jullie mee in de verschillen tussen een detacherings- en uitzendbureau. 

Detacheringsbureaus vs. Uitzendbureaus: een overzicht

Detacheringsbureaus:

Detacheringsbureaus zoals Oris richten zich op het langdurig plaatsen van gespecialiseerde werknemers bij bedrijven. Deze (young) professionals blijven formeel in dienst van het detacheringsbureau, dat zorgt voor loonadministratie en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bedrijven ervaren hiermee de mogelijkheid om gekwalificeerde experts in te schakelen voor specifieke projecten.

Uitzendbureaus:

Uitzendbureaus daarentegen voorzien bedrijven van tijdelijk personeel op basis van uitzendcontracten. Hoewel dit een flexibele oplossing biedt voor piekperiodes of projecten, staan de werknemers formeel op de loonlijst van het uitzendbureau en werken zij praktisch bij het inlenende bedrijf.

Voor- en nadelen voor detacheringsbureaus:

Voordelen:

  1. Geschoold personeel: Oris biedt toegang tot gespecialiseerde professionals binnen de Telecom, Energie, en Infrastructuur branches.
  2. Lange-termijnoplossingen: Bedrijven kunnen profiteren van langdurige plaatsingen zonder directe werkgeversverantwoordelijkheden.
  3. Schaalbaarheid: Het detacheringsmodel maakt het eenvoudig om snel op- of af te schalen op basis van projectbehoeften.

Nadelen:

  1. Kosten: Detacheringsdiensten kunnen duurder zijn vanwege de gespecialiseerde aard van het personeel.
  2. Beperkte flexibiliteit: Bedrijven hebben mogelijk minder flexibiliteit in het aanpassen van het aantal werknemers op korte termijn.

Voor- en nadelen van Uitzendbureaus:

Voordelen:

  1. Flexibiliteit: Uitzendbureaus bieden snelle inzetbaarheid van personeel voor tijdelijke behoeften.
  2. Kostenefficiëntie: Uitzendkrachten kunnen een kostenbesparende oplossing zijn, vooral voor korte-termijnfuncties.

Nadelen:

  1. Minder specialisatie: Uitzendkrachten zijn mogelijk minder gespecialiseerd dan die van detacheringsbureaus.
  2. Korte-termijnfocus: Het model is meer geschikt voor korte termijn behoeften. 

Conclusie 

In de dynamische wereld van arbeidsbemiddeling spelen detacheringsbureaus en uitzendbureaus beide een belangrijke rol, maar ze dienen verschillende behoeften. Oris speelt een voorname rol in de wereld van detacheren met de focus op de cruciale sectoren van Telecom, Energie, en Infrastructuur. Als gespecialiseerde detacheerder streven we ernaar om onze expertise in te zetten en hoogwaardige oplossingen te bieden aan bedrijven binnen deze branches. Wij doen dit door deskundig personeel beschikbaar te stellen, waardoor bedrijven toegang krijgen tot gekwalificeerde (young) professionals die de specifieke behoeften van hun projecten aanpakken. Ontdek meer over hoe Oris Flex jou kan helpen met het vinden van je droombaan orisflex.nl/vacatures.

Contactgegevens:

Patrick van der Vaart

M: 06 - 47 80 26 77

E: patrick.vandervaart@orisflex.nl

Job-alert

Wil je een nieuwe baan maar staat er geen vacature voor je tussen? Schrijf je dan in voor onze job-alert. Zo word je direct op de hoogte gebracht wanneer er een nieuwe vacature beschikbaar is.

Laat ORIS. aan de slag gaan

Niet de uitdaging gevonden waar je naar zocht? Upload dan je cv via de onderstaande knop. Wanneer er een passende vacature binnenkomt zullen we direct contact met je opnemen.

© 2024 ORIS. Flex Website door SMIT. Digitaal vakmanschap