5 Tips om Jouw Sollicitatiegesprek Op Rolletjes te Laten Lopen

, geplaatst door Mats Diehl
We helpen jou aan die dijk van een baan
Algemeen

Stel je voor: je gaat naar een sollicitatiegesprek. Je kent je sterke punten en zwaktes, stelt slimme vragen, en spiegelt de interviewer voor een natuurlijke connectie. Met de STAR-methode deel je overtuigende voorbeelden, en je enthousiasme maakt indruk. Wie wil dat nou niet?


1. Ken je sterke en zwakte punten

Reflecteer op je professionele ervaringen en identificeer je sterke punten en zwaktes. Wees bereid om concrete voorbeelden te geven die je punten ondersteunen. Werk ook aan het presenteren van zwaktes op een manier die laat zien dat je bereid bent om te leren en te groeien. Dit getuigt van zelfbewustzijn en veerkracht, eigenschappen die werkgevers vaak waarderen.

2. Stel vragen

Een sollicitatiegesprek is niet alleen een kans voor de werkgever om jou te leren kennen, maar ook voor jou om het bedrijf beter te begrijpen. Bereid een lijst met relevante vragen voor over het bedrijf, de teamstructuur, de verwachtingen voor de functie, enzovoort. Dit toont je interesse en helpt je om te beoordelen of het bedrijf echt bij jou past. Met andere woorden onderzoek het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert goed!

3. Spiegelen voor connectie 

Het spiegelen van de interviewer is een krachtige manier om een connectie te versterken. Let niet alleen op verbale signalen, maar ook op de non-verbale signalen zoals houding. Als de interviewer ontspannen is, voel je vrij om ook een comfortabele houding aan te nemen. Dit draagt bij aan een positieve sfeer.

4. Bevestigen en aanvullen

Naast het knikken en bevestigen, maak gebruik van de STAR-methode bij het beantwoorden van gedragsgerichte vragen. Vertel over specifieke Situaties, de Taken die je hebt uitgevoerd, de Acties die je hebt ondernomen, en de behaalde Resultaten. Hiermee voorzie je de interviewer van concrete voorbeelden die je vaardigheden en prestaties ondersteunen. 

5. Expressief praten

Wees niet bang om expressief te spreken. Laat je enthousiasme zien wanneer je praat over je prestaties of hoe je kunt bijdragen aan het bedrijf. Een levendige presentatie kan de interviewer meer betrekken en overtuigen van jouw geschiktheid voor de functie.

Blijf of de hoogte en verbreed je carrière: volg ons voor detacheringsnieuws en vacatures!

Onthoud dat een combinatie van voorbereiding, zelfexpressie en een goede connectie met de interviewer essentieel is. Vergeet niet dat deze suggesties slechts richtlijnen zijn; laat altijd je eigen persoonlijkheid schitteren.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de detacheringsbranche, interessante vacatures, en boeiende videocontent? Volg ons dan op sociale media voor dagelijkse updates en handige inzichten. We zijn er om je te ondersteunen op jouw carrière pad. Veel succes met je sollicitaties en tot snel op onze sociale mediakanalen!

Instagram: @orisflex

TikTok: @orisflex

Tot ziens op social media en in jouw toekomstige successen!

Job-alert

Wil je een nieuwe baan maar staat er geen vacature voor je tussen? Schrijf je dan in voor onze job-alert. Zo word je direct op de hoogte gebracht wanneer er een nieuwe vacature beschikbaar is.

Laat ORIS. aan de slag gaan

Niet de uitdaging gevonden waar je naar zocht? Upload dan je cv via de onderstaande knop. Wanneer er een passende vacature binnenkomt zullen we direct contact met je opnemen.

© 2024 ORIS. Flex Website door SMIT. Digitaal vakmanschap